miercuri, 9 ianuarie 2013

Cupcakes cu iaurt si crema de branza

 
Aceste cupcakes le-am facut tot de Craciun; anul acesta mi-am propus sa nu fac tort sau prajituri cum faceam in anii trecuti ci am facut prajiturele mici (cupcakes) si mai multe ture de biscuiti.
 
Ingrediente pentru 12 buc.
125 gr. faina
150 gr. zahar
1 ou
60 gr. unt la temperatura camerei
1 lingurita extract de vanilie
10 gr. cacao
120 ml lapte batut
5 gr. praf de copt
1/2 lingurita otet
putina sare
 
Pregatim formele de prajiturele si dam drumul la cuptor la 175 grade.
Untul se mixeaza cu zaharul pana devine o crema fina. Adaugam apoi, pe rand, oul, extractul de vanilie, iaurtul si la final faina (amestecata in prealabil cu cacao si sare). Separat stingem praful de copt in otet si apoi il turnam peste compozitie.
Se toarna compozitia in forme si se da la cuptor, la 150-160 grade pentru 20-25 minute.
Sau testati cu scobitoarea care trebuie sa iasa din aluat curata.
 
Crema (frosting)
o cutie (200 gr.) branza Philadelphia
50 gr. zahar pudra
200 ml frisca lichida
 
Se mixeaza frisca spuma. Separat se mixeaza branza cu zahar, apoi adaugam frisca spuma.
 
Decoram dupa ce se racesc prajiturelele. 
 
 
 
 
 
 
 
 Sa aveti o seara frumoasa!

7 comentarii: