sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Cartofi umpluti cu nuca

 
Ingrediente:
- 5 cartofi
- 20 gr. unt
- 1 lingura (10 gr.) seminte de floarea soarelui
- 1 lingura (20 gr.) merisoare
- 40 gr. miez de nuca
- putin (3-4 gr.) ghimbir dat pe razatoare (optional)
- sare
- 100 gr. cascaval (sau mozzarella)
 
Coacem cartofii in cuptor; in timp ce preparam umplutura nu inchidem aragazul.
 
 
 
Topim untul si amestecam cu nuca, semintele de floarea soarelui si merisoarele. Scobim cartofii, pasam, amestecam piureul rezultat cu nucile, adaugam sare, ghimbir si umplem cartofii cu compozitia rezultata.
 
 
Radem cascavalul deasupra si dam la cuptor pentru 10 minute.
 
 
 
 
 
Servim simpli sau cu salata de sfecla rosie (sau cu ce vreti voi).
 
 
Incerc sa inscriu si aceasta reteta la la provocarea Dulce Romanie, ce e gazduita in aceasta luna de Menta si Rozmarin.
 
Seara frumoasa!
 
 

5 comentarii: