marți, 23 octombrie 2012

Lapte de pasare

 
Cu aceasta reteta particip la Provocarea Secreta a lunii octombrie, organizata de Ama in bucatarie. Pentru mine va fi ultima participare la aceasta provocare.  Blogul ce mi-a revenit, in aceasta luna, a fost My Fancy Cake, iar reteta de inspiratie o gasiti chiar aici. 
 
Ce spune reteta
aveti nevoie de 1 litru lapte
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri amidon
o lingurita esenta de vanilie
 
Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul, amidonul, esenta de vanilie si 100 ml lapte si se da deoparte. Restul de lapte se pune la fiert cu. Albusurile se bat spuma cu sarea si, in momentul in care fierbe laptele se ia cate o galusca, cu lingura, din compozitia cu albus si se pun la fiert. Se lasa cate doua minute pe fiecare parte si se scot pe o farfurie sau intr-un castron.
 
 
Dupa ce au fiert galustele din albus, se toarna laptele, putin cate putin in compozitia cu galbenusuri, apoi se pune pe foc. Se tine la foc mic, amestecand continuu pentru se intareste ... ca o budinca.
Nu se rastoarna crema de galbenusuri peste laptele fierbinte pentru ca riscam sa se branzeasca crema (sfatul acesta e de pe blogul mentionat).
 
Punem galustelele in boluri si deasupra crema de galbenusuri si servim.
 
 
 
Daca as mai face acest preparat as adauga ceva in compozitia cu albusuri, poate zahar, poate putina vanilie, pentru ca, pentru mine, era prea mare contrastul intre albusuri si crema.
 
 
Seara frumoasa!
 
 
 

3 comentarii:

  1. Laptele de pasare imi aduce aminte de copilarie, mama mea mi-l facea frecvent, era un deliciu pentru mine! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. sare vanilata?unde gasim?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergi pe link si vei vedea cum se prepara.

      Ștergere