marți, 11 septembrie 2012

Pizza calzone


Pentru aluat:
500 gr. faina (+ 2 linguri pentru intins aluatul)
30 ml ulei de masline
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
30 ml ulei masline
1 plic de 7 gr. drojdie uscata
300 ml apa calduta


Se pun intr-un castron faina, sarea, zaharul, drojdia si apa si se framanta; pe final de adauga uleiul. 
Se stropeste aluatul cu putin ulei de masline, se acopera cu folie (sau cu o punga) 
si se lasa la dospit jumatate de ora.


Intre timp pregatim umplutura
200 gr. ciuperci
250 gr cascaval
150 gr mozzarella
150 gr. fasole rosie (eu am folosit din conserva)
2 cepe potrivite
5 rosii potrivite
putin usturoi
180 gr suc de rosii
1/2 lingurita sare
oregano
busuioc
Ceapa taiata feliutze se caleste in putin ulei, dupa care se adauga pe rand ciupercile, fasolea rosie, rosiile (taiate cubulete), usturoiul, oregano, busuioc, sare; se calesc 5-10 minute maxim. 
Se da deoparte si se lasa la racit.

Cum ambalam .... mai intai dam drumul al cuptor la 220 grade C, apoi trecem la ambalat pizza.
Aluatul se imparte in 4 (deci si compozitia, sucul de rosii, cascavalul si mozzarella). Se intinde o bucata din cele 4 pe o suprafata pudrata cu faina, in forma de cerc (aproximativ), apoi se pun 3 linguri de suc de rosii, umplutura (calita), cascavalul dat pe razatoare si mozzarella pe jumatate din cerc.

Arata cam asa



Apoi  ...invelim umplutura

 La fel procedam si cu celelalte 3, dupa care le ungem aluatul cu putin ulei de masline 
si dam la cuptor pentru 25-30 minute.


Pofta buna!


Un comentariu: