joi, 13 septembrie 2012

Gem de pere si Kiwi


1 kg pere
500 gr. kiwi
500 gr. zahar
sucul de la o lamaie

Gemul seamana cu dulceata; diferenta consta in cantitatea de zahar - este mai mica la gemuri. 
Se curata perele, se iate cubulete mici; se pun intr-o oala alternand cu zaharul. Se lasa jumatate de ora - o ora sa lase suc (timp in care amestecam), apoi punem la foc (ceva mai mare decat la dulceata pentru a-si pastra culoarea deschisa). Spuma care se formeaza la suprafata se aduna cu o lingura; cu grija insa sa nu se ia si din sirop. Dupa 15 minute adaugam kiwi, curatat si taiat cubulete si sucul de lamaie. mai lasam 10-15 minute sa fiarba, dam la o parte si turnam asa fierbinte in borcane sterile (si fierbinti). Eu intorc borcanele cu capacele in jos si le las sa se raceasca asa.


Spor la gemuri!

2 comentarii:

  1. E o combinatie ce mie mi-a suras din prima si chiar e reusita, zic eu. Perele sunt dulci si merge cu kiwi potrivit de coapte (sa nu fie nici dulci nici acre). Multumesc de vizita. Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere