luni, 13 august 2012

Hummus



Ingrediente (pentru 2 persoane):
150 gr. naut
1 lingurita bicarbonat
2 linguri pasta  de susan (tahini)
sucul de la jumatate de lamaie
2 catei usturoi
sare

Preparare:
Nautul se spala si se lasa peste noapte la inmuiat in apa cu 1/2 lingurita bicarbonat. A doua zi se spala si se pune la fiert cu 1/2 lingurita bicarbonat (nu se pune sare la fiert). Se lasa sa fiarba cam o ora si jumatate - 2 ore (la foc mediu nu clocot) dupa care se strecoara si se pastreaza apa in care a fiert.


Nautul se pune in robot si se mixeaza bine apoi se adauga celelalte ingrediente (pasta de susan, usturoiul, sucul de lamaie si sarea) si putin cate putin din apa in care a fiert, pana se obtine o pasta potrivita ca si consistenta (nici prea moale nici prea tare).



Se pune intr-o farfurie sau bol si se decoreaza dupa gust cu ulei de masline, seminte de susan, patrunjel, seminte de coriandru (pisate)/coriandru proaspat, chilli, seminte de pin alaturi de falafel (chiftelute de naut) si/sau lipii.


Sursa de inspiratie: e-retete

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu