luni, 13 august 2012

Falafel/Chiftelute de naut


Ingrediente:
200 gr. naut
1 lingurita bicarbonat
1 ceapa (potrivita)
3-4 catei de usaturoi
o mana patrujel
4 linguri seminte de susan
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri faina
1 lungurita cumin
1/2 linurita coriandru macinat
1/2 lingurita turmeric
putin piper
ulei pentru prajit

Preparare:
Se spala nautul si se lasa peste noapte la inmuiat in apa cu o lingurita de bicarbonat. A doua zi se spala cu apa si se mai lasa la inmuiat 2 ore. Dupa cele 2 ore, se scurge de apa si se pune in robot cu ceapa si usturoiul (taiate bucatele).


Din cand in cand oprim robotul si apasam in jos nautul lipit pe peretii vasului.



Se adauga celelalte ingrediente si se lasa la frigider jumatate de ora.


Se formeaza apoi chiftelute si se prajesc in ulei la foc mediu


Se pot servi cu tabouleh, salata de rosii si castraveti, castraveti murati sau orice altceva va face placere. Eu le-am servit cu hummus.


Sursa reteta: Culinar.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu