marți, 14 august 2012

Dulceata de pepene galben si ghimbir


Ingrediente:
3 kg pepene galben (cam 2 pepeni)
1 kg zahar
50 gr. ghimbir (dat pe razatoare)
sucul de la doua lamai
scortisoara
pudra de vanilie


Pepenele se curata de coaja si samburi si se taie cubulete. Se pune inntr-o oala un strat pepene un strat zahar si se lasa cam 3 ore, timp in care se amesteca din cand in cand (pentru a se topi zaharul si a lasa suc). Apoi se scurge si sucul se fierbe separat cam jumatate de ora. Dupa ce a scazut putin sucul se adauga pepenele galben si ghimbirul si se mai fierbe jumatate de ora. Se ia de pe foc si se amesteca cu sucul de lamaie. Se toarna fierbinte in borcane curate si sterile. Cand am turnat in borcane am pus in 2 borcane cate 1/2 lingurita scortisoara si 1/2 lingurita praf de vanilie pentru diversitate dar si aroma. Au iesit in total 8 borcane de 400 gr.





cu vanilie

cu sortisoara


Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Dupa ce-mi dai borcanul am sa-ti spun cat de gustos e ! :)
    Arata foarte bine!Pup.

    RăspundețiȘtergere