miercuri, 22 august 2012

Dulceata de pepene galben si piersici


Ingrediente:
un penene galben (cam 1,7 kg.)
1/2 kg piersici
500 gr zahar
sucul de la o lamaie

Pepenele se curata de coaja si samburi si se taie cubulete. Se pune inntr-o oala un strat pepene un strat zahar, un strat de piersici si iar zahar si tot asa pana se termina fructele si zaharul si se lasa cam 3 ore, timp in care se amesteca din cand in cand (pentru a se topi zaharul si a lasa suc). Apoi se scurge si sucul se fierbe separat cam jumatate de ora. Dupa ce a scazut putin sucul se adauga fructele si se mai fierbe jumatate de ora. Se ia de pe foc si se amesteca cu sucul de lamaie. Se toarna fierbinte in borcane curate si sterile. Au iesit in total aproape 6 borcane de 400 gr.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu