luni, 20 decembrie 2010

Salata de fasole cu ton

Va spusesem cu ceva timp in urma despre provocarea lunii decembrie, Peste si fructe de mare, gazduita de Alison. Ei bine, am pregatit ceva usor, rapid de facut si gusos ...

Desi ma pornisem cu gandul la niste pachetele cu creveti in foi de orez, am renuntat din cauza crevetilor; nu mi-au placut cum aratau, e drept ca nici nu prea stiu cum sa-i aleg, dar ma voi documenta; prin urmare a doua varianta pentru sufletelul meu era ceva cu ton, o salata .... de obicei e  compusa din cartofi, ton, ceapa, maioneza ..... dar am gasit ceva interesant pe culinar, o reteta publicata de Piscotel si suna cam asa:

Ingredinente:
-fasole boabe fiarta vreo 400 g

-ceapa rosie taiata solzisori
-3 rosii taiate dupa dorinta
-2 conserve mici de ton 80 g, sau una mare
-ulei de masline
-aceto balsamico (da-i bun si otet normal)
-sare, piper

Mod de preparare: se amesteca ingredientele de mai sus, se lasa o ora la frigider, sa se imbine aromele si .... e gata de papa.




2 comentarii:

  1. Vai de mine,m-ai gasit in analele Istoriei Culinare. :)
    Spune-mi ce nickname ai acolo ?
    Eu activez acum pe Arta Culinara si am acelasi
    nick.
    Blogul il cunosti.
    Te pup si ma bucur ca ti-a placut salata mea.
    E delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da uite ca te-am gasit :); e gustoasa tare salata; nu mi-am imaginat ca se poate combina fasolea cu tonul, e super. Nici nu mai stiu ce nick am pe culinar, intru rar, nu prea am postat, cred ca tot alinutza ... mi-am pastrat mai peste tot nickul asta :). Voi intra si eu pe arta culinara, ma mai inspir de la specialiste :). pupici

    RăspundețiȘtergere