marți, 13 iulie 2010

Glazura de ciocolata

Acum partea si mai delicioasa ... glazura

Glazura de ciocolata varianta 1

Ingrediente: 220 gr. ciocolata, 100 gr. unt, 3 linguri ulei, 1 lingura apa, 1 lingura zahar praf.

Preparare: in baie de abur se pune ciocolata bucatele, cand s-a topit adaugam celelalte ingrediente, in ordinea in care sunt scrise; mestecam pana se incorporeaza toate, dam deoparte si lasam sa se raceasca putin. Cand se ingroasa, dar e inca curgatoare, turnam peste tort. Se mai poate folosi si in interiorul tortului pentru a separa doua creme sau intre crema si blat.
(aceasta este glazura de la prajitura Kinder, cea ce se pune deasupra; mi-a placut foarte mult si o folosesc si pentru torturi sau alte prajituri)


Glazura de ciocolata varianta 2

Ingrediente: 450 gr. zahar, 150 gr cacao, 300 gr. smantana lichida, 350 ml apa, 15 gr. gelatina.

Preparare: Se pun toate ingredientele (mai puitn gelatina) intr-o cratita pe foc (la foc mediu), din momentul in care incepe sa fiarba se merteca continuu inca 10 min. Se ia de pe foc si se adauga gelatina dizolvata in apa (conform instructiunilor de pe pachet). Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste tort. Se poate pastra si la frigider doar ca inainte de folosire se reincalzeste.

Tips: Cratita trebuie sa fie mai incapatoare decat ingredientele initial adaugate pentru ca pasta obtinuta isi mareste volumul.

Sursa reteta: este preluata de pe culinar .. a la Adriana (daca ii gasesc linkul il voi pune ... multe din linkuri le-am pierdut)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu